VECKA 33

Vecka 33 (13)

Mål: 24 - 30 km

Måndag-Vila

Tisdag- Distans

4km lugn jogging + 3x100m fartökningar.

 

Onsdag- Vila

Torsdag-Vila                  

Fredag-2,6km lugn jogging. + 2x100m fartökningar.

Lördag- Tavelsjö Halvmaraton 21,1 km. Tid 02:08:59

Söndag-Vila så in åt helvete.

Totalt: 27,6km

 

Fick nå il i veckan då jag vart jätte nervös inför halvmaran och började tvivla som fan på mig själv. Så jag började googla och ändrade i träningsprogrammet. Skulle egentligen träna Måndag och Onsdag men när jag hade googlat och vare as nervös så slutade de iaf med ett pass på Tisdagen och Fredagen eftersom jag läste att det var bra för blodcirkulationen😂. Ni hör ju bara...😂

 

Jaja de gick ju bra ändå, jag klarade ju halvmaran. Jag har verkligen inte gjort alla tränignspass jag egentligen skulle gjort enligt tränings programmet, jag har drucke ett antal gånger, varit sjuk hit och dit och varit jövligt slö delvis. MEN jag har ändå fortsatt kämpa på med träningen och när jag kollar igenom alla inlägg om träningen så känns det ändå bra😉. I'm proud😌. 

Jag hade tänkt att berätta lite kort om den "stora dagen"😉. Nämen jag hade så svårt att sova natten innan och vaknade flera gånger i panik då jag trode att jag försovit mig. Men jag steg då upp innan larmet ens hade ringt vid 8 tiden. Gjorde frukost, bytte om och flätade håret och sedan vid 10 tiden bar det av till Tavelsjö. Väl på plats kände mig lite virrig för visste inte riktigt vart man skulle gå eller vad som hände men mötte upp Bengt så kändes genast bättre. När det väl var igång och vi hade börjat springa var det rörigt och man fick sig någon armbåge och var osäker på vilket tempo jag hade osv. Ville liksom inte köra för hårt till en början men inte heller för slött. Men till slut så hittade jag rätt och kände att km för km flöt på jäkligt bra. Det var vid 12-13km jag tänkte "vad i helvete är det typ hälften kvar!?" men tog mig en dextrosol och bytte från träningspodden till musik, så jag vart lite mer taggad. Även vid 16km var det den så kallade "mördarbacke". HELVETET vad trögt de gick men tänkte hela tiden "inte gå, inte gå inte gå". Hade inga tidsmål eller så utan mitt ända mål var att klara hela sträckan utan att gå! När jag väl ger mig fan på något så går de! 

Sista 3km fick jag i mig lite cola och tog min tredje dextro och kände hur mina ben var så mörbultade😂. I mitt huve och konditionsmässigt ville jag öka tempot men benen kunde inte hålla det tempo så de gick saktare än jag tänkt. Hade någon plan om att öka tempot rejält sista km men det var svårt när benen var som timmerstockar i princip😂. Tänkte verkligen, hur i helvetet ska man orka springa ett Maraton som är 4,2mil. Det är något jag vill göra någon gång i livet, men känndes jävligt jobbigt när man hade sprungit 21km att tänkta tanken att ta ett varv till😂.

Känslan var obeskrivlig när jag såg Målet och tänker att ja, jag klarade det! Fick mig direkt en påse med en banan, två proteinbars, en kexchoklad, en festis och även en t-shirt. Kan säga att jag slukade både proteinbaren, festisen och bananen jävligt fort.😂